یکی از پر تکرارترین سوالاتی که بنده دریافت می کنم این است:
چگونه می توانم لغات را یاد بگیرم و آنها را فراموش نکنم؟
اگر شما نیز کنجکاو هستید، این مطلب را بخوانید چرا که در ادامه به این سوال پاسخ خواهم داد.
وقتی در مدرسه انگلیسی می خواندم، معمولا به ما لیستی از لغات جدید با ترجمه آنها داده می شد، من و هم کلاسی هایم سعی داشتیم که تمامی این لغات را با توضیحاتش حفظ کنیم.
آشناست نه ؟ ( این عکس یکی از لیست لغات قدیمی من با ترجمه اسواکیایی است)
مشکل آنجا بود که خیلی از ما بیشتر لغات را یک روز بعد از وقتی که امتحانات انگلیسی را قبول می شدیم فراموش میکردیم. لغات در حافظه ی بلند مدتمان نمی ماند و متوجه می شدیم که یادآوری لغات وقتی که ما به آنها نیاز داریم برایمان سخت هستند.
متوجه شدید؟ حفظ کردن به ما کمک کرد که در امتحانات مدارس قبول شویم، ولی ما را برای دنیای واقعی انگلیسی آماده نکرده بود.
من خیلی از حرفی که آقای استیو کافمن درباره ی حفظ کردن لغات گفتند خوشم می آید:
" بهترین راه برای حفظ کردن لغات، حفظ نکردن لغات است"
( استیو کافمن در حال حاضر به 10 زبان صحبت می کند)
خیلی خب شاید شما بپرسید: پس به جای حفظ کردن چه میتوانیم انجام دهیم ؟
این هم دو نکته ساده که می تواند به شما کمک کند تا:
_لغات جدید را یاد بگیرید و در ذهنتان نگه دارید.
_اطمینان حاصل کنید که هر گاه به لغات نیاز دارید بتوانید به زبان بیاوریدشان.
1. از حرکات بدن استفاده کنید
استاد انگلیسی آقای ای جی هوگ از Effortless English Club یک تکنیک کاملا جالب و عجیب را برای یادگیری لغات معرفی کردند.
ایده ی آن بسیار ساده است: با لغت یا اصطلاح جدید توسط حرکات بدن ارتباط برقرار کنید.
برای درک بیشتر، بیایید یک ویدئو از ای جی که این تکنیک را با مثال لغت obnoxious (تنفر انگیز) نشان می دهد ببینیم.
بله می دانم لغت مثبتی نیست. ولی مثالی مناسب است. بعد از آن می توانید از این تکنیک برای لغاتی که خودتان می خواهید به یاد بیاورید استفاده کنید.
https://zabanshenas.com/چگونه-لغات-انگلیسی-را-یاد-بگیریم/aj.mp4
با اینکه ممکن است استفاده از این تکنیک برای هر لغت جدید که میخواهید مسلط شوید سخت باشد، ولی می تواند به شما برای یاد آوری بسیاری از اصطلاحات جدید کمک کند.
2. خودتان را در معرض انگلیسی قرار دهید.
خیلی خب، این نکته دومی است که من برای شما دارم، یک جادو یا چیز خاص نیست.
ولی در مقابل راهی است که بنده با آن بیشتر لغات در زندگیم را یاد گرفته ام.
به جای حفظ کردن لغات جدید، خودتان را تا جایی که می توانید در معرض زبان قرار دهید.
هر روز مواد انگلیسی بخوانید، گوش دهید و ببینید.
مخصوصا موادی را انتخاب کنید که:
_دوستشان دارید
_ و حداقل 80% آن را می فهمید.
اگر با لغتی برخورد داشتید که متوجه نمی شوید از دیکشنری استفاده کنید ولی لغت جدید را حفظ نکنید. فقط مفهوم آن را بخوانید و ادامه دهید.
شما به زودی با لغت جدید برخورد خواهید داشت - شاید 20 بار یا بیشتر. و هر بار که با این لغت برخورد می کنید شما آن را در حالت های مختلف خواهید یافت. بعد از مدتی مغز شما مفهوم لغت جدید را به یاد خواهد آورد.
به این ترتیب شما لغت را ناخودآگاه، عمیق و بدون نیاز به تلاش اضافه یاد خواهید گرفت.
به همین سادگی.
شما چه فکر می کنید؟ شما چگونه لغت جدید را یاد می گیرید؟ راه مورد علاقه شما برای یادآوری لغت جدید چیست؟ راحت باشید و افکار خود را در باکس به اشتراک بگذارید.
ضمیمه: من خیلی از عبارات و اصطلاحات را توسط انگلیسی قدرت که قبلا به آن اشاره داشته ام یاد گرفته ام.
هر 30 درس شامل اصطلاحات جدیدی است که در بخش واژگان توضیح داده شده است.
و اگر از ویدیو " تکنیک بدنی" خوشتان آمد انگلیسی قدرت شامل بخشی است به نام “یادگیری واژگان توسط ویدیو” که از این تکنیک استفاده می کند تا به شما لغات و اصطلاحات جدید آموزش دهد.
منبع