ترجمه درس «قانون چهارم: تکرار، کلید مهارت در زبان انگلیسی است»

شما میخواهید که انگلیسی را یاد بگیرید و همین حالا صحبت کنید. مشکل اینجاست که در بیشتر کلاس های آموزش زبان، قبل از اینکه دانش آموزان به موضوعی مسلط شوند خیلی سریع به سراغ موضوع جدیدی می روند. در این فصل به قانون چهارم از سیستم انگلیسی بدون تلاش تمرکز داریم که به شما پیشنهاد میکند زمان بگذارید و عمیق یاد بگیرید.

عمیق یادگرفتن یعنی چه؟ عمیق یادگرفتن یعنی اینکه انگلیسی را تا جایی یاد بگیرید که مکالمه و فهم آن خودکار شود. معمولاً افراد گرامر و واژگان انگلیسی را میدانند، ولی با آن عمیقاً آشنا نیستند. وقتی که زمان مکالمه می شود شروع به ترجمه واژگان و تجزیه و تحلیل افعال در ذهنشان می کنند یا برای فهمیدن چیزی که یک شخص می گوید تقلا می کنند. انگلیسی بدون تلاش تاکید زیادی روی تمرین برای مسلط شدن دارد.

یادگیری عمیق یعنی تمرین چیزی که یاد گرفته اید، دوباره و دوباره. این کار ممکن است متفاوت با چیزی باشد که در مدرسه یاد گرفته اید. بیشتر مدارس تاکید زیادی بر سریع حرکت کردن دارند. آنها همیشه به دانش آموزان فشار می آوردند که هر هفته مقدار خاصی از گرامر و کلمات را یاد بگیرند. مدرس‌ها متکی به کتاب های درسی اند و سعی می کنند که طبق برنامه آن را به اتمام برسانند. مشکل دانش آموزان اینجاست که کلی مبحث یاد می گیرند و سریع آن را فراموش می کنند. یا ایده اصلی را به یاد دارید ولی قادر به استفاده از آن نیستید.

به طور مثال فعل گذشته. اگر در گذشته انگلیسی خوانده باشید، فعل گذشته را در کتاب های درسی یاد گرفته اید و بوووم خیلی سریع، به سراغ مبحث بعدی رفته اید. سریع به سراغ یادگیری گرامر های بیشتر، افعال آینده و حال کامل رفتید.

حالا اگر از شما کسی بپرسد که فعل گذشته را می دانید شما احتمالا می گویید بله ولی حقیقت اینجاست که به فعل گذشته هنوز مسلط نشده اید. آنقدر سریع از مباحث پیشی گرفته اید که آنها را هیچگاه عمیقاً همانند یک بومی زبان نیاموخته اید. به همین دلیل است که با آن همه سال یادگیری انگلیسی هنوز زمان استفاده از افعال گذشته اشتباه می کنید. شما هنوز اشتباه می کنید چون همه چیز خودکار نیست، شما فعل گذشته را عمیقاً یاد نگرفته اید.

به اصول مسلط شوید

برای فهم بهتر یادگیری عمیق، دوباره به سراغ دنیای ورزش برویم. به طور مثال یک گلف باز را متصور شوید. چگونه یک گلف باز آن ورزش را مسلط می شود و به پیشرفت آن ادامه می دهد؟

مهم ترین مهارت برای یک گلف باز که باید به آن مسلط باشد سووینگ است. یک حرفه ای سووینگ را ۵۰۰ بار یا بیشتر در روز تمرین خواهد کرد. یک گلف باز خوب هرگز نمی گوید خیلی خب من سووینگ را بلد هستم پس حالا باید چیزی دیگر را انجام دهم. گلف باز ها می دانند بهترین راه برای تسلط به بازی این است که مهارت های پایه را مسلط شوند. آنها مهارت های مشابه را صد ها بار در روز برای سالیان سال تمرین می دهند و این موضوع ممکن است تا آخر عمرشان ادامه یابد.

متاسفانه خیلی از انگلیسی آموزان اهمیت یادگیری عمیق را درک نمی کنند. من در کلاس هایم زمان زیادی را برای تکرار و مرور مهم ترین و پر استفاده ترین قسمت های زبان صرف می کنم. بعضی وقتها یک دانش آموز ممکن است از این موضوع شاکی شود و بطور مثال بگوید من می خواهم گرامر پیشرفته تری یاد بگیرم، من فعل گذشته را میدانم.

با این وجود، در مکالمات معمولی همین دانش آموز در استفاده فعل گذشته اشتباه می کرد. او از go به جای went در زمان گذشته استفاده می کرد. هنوز تفاوت دانستن چیزی و مهارت آن را متوجه نشده بود.

به یاد داشته باشید که دانستن، به چیزی گفته می شود که شما به تجزیه و تحلیل آن می پردازید و درباره آن فکر می کنید. مهارت چیزی است که شما انجامش می دهید. دانستن فعل گذشته مفید است. شما باید قادر باشید که فعل گذشته را فورا و به صورت خودکار در مکالمات واقعی استفاده کنید. شما نیاز به مهارت انگلیسی دارید نه دانستن آن.

چگونه عمیق یاد بگیریم

نا امید نشوید. شما می توانید به هدف خود از مکالمه عالی انگلیسی نزدیک شوید فقط کافی است که روش یادگیری خود را تنظیم کنید. شما فقط نیاز دارید که آرام تر حرکت کنید و هر چیزی که یاد گرفتید را دوباره و دوباره تکرار کنید. مثلاً به دانش آموزانی که از دوره های من استفاده می کنند می گویم که حداقل هر روز به مدت یک هفته به آنها گوش دهند. این هدف موضوع است که حتی اگر فکر می‌کنند آن را می دانند دوباره به آن گوش دهند. اگر هنوز سخت است، به آنان پیشنهاد می کنم که به هر درس هر روز به مدت دو، سه یا حتی چهار هفته گوش دهند. به یاد داشته باشید که این یک مسابقه نیست. نکته اینجاست که نباید حفظ کنید یا طوطی وار عبارات را بگویید، باید واقعاً و عمیقاً مفهوم عبارتی که یاد میگیرید را متوجه شوید.

اغلب این سوال از من پرسیده می شود که ای جی می توانم دو درس را در یک هفته بخوانم؟ سوال خوبی است. افراد همیشه می خواهند که سریع پیش بروند و همه چیز را زیاد می خواهند. متوجه ام. ولی اگر از دانش آموزان پیشرفته من بپرسید به شما می گویند : نه.

چرا؟ چون یادگیری عمیق مهم است. شما نیاز دارید که هر فایل صوتی را هر روز به مدت هفت روز تکرار کنید. بیشتر از هفت روز بهتر هم هست. ۱۴ روز خوب تر و ۳۰ روز خوب تر از ۱۴ روز است. کم تر از ۷ روز کار ساز نخواهد بود. شما به قدر کافی تکرار ندارید که مباحث عمیق وارد مغزتان شوند. به نوعی چالش بر انگیز است که سرعت خود را پایین بیاورید چون خیلی از افراد فکر می کنند که سریعتر بهتر است. ولی اینگونه نیست. شما نیاز دارید که به هر فایل صوتی حداقل یکبار در روز به مدت یک هفته گوش بدهید. شما این کار را انجام می دهید چون میخواهید که دانستن شما عمیق تر و عمیق تر شود. یاد میگیرید که مسلط به موضوع باشید.

جولیا دانش آموزی از ایتالیا در ابتدا این ایده را قبول نمی کرد. او فکر می کرد که حوصله اش سر می رود و این کار وقت تلف کردن است. ولی او می خواست که انگلیسی اش پیشرفت کند پس مایل بود که یک بار این کار را امتحان کند. بعد از چند مدت او گفت که متوجه شده است این همه سال صرف یادگیری انگلیسی به روش غیر عمیق کرده بود. او می گوید: وقتی که دومین درس را شروع می کردم درس اول را فراموش می کردم.

این روز ها جولیا بعضی وقتها به یک فایل صوتی به مدت یک ماه قبل از شروع دومی گوش می دهد. او می گوید: دیگر سخت نیست. راهی پیدا کرده ام که عمیقاً یاد بگیرم و به انگلیسیم واقعاً این موضوع کمک کرده است.
پس اگر به مطالب صوتی یا پادکست یا هر چیزی که دوست دارید قصد دارید گوش دهید، فقط یکبار آن را گوش ندهید. یکبار کافی نیست. ۵ بار کافی نیست. شما باید به آن مطالب، مکالمه ها یا هر چیز دیگر ۳۰ بار یا ۵۰، ۱۰۰ یا حتی بیشتر گوش دهید.

وقتی که واژه ها را یاد گرفتید به گوش دادن ادامه دهید. چون دانستن واژه ها یعنی اینکه شما میتوانید از آنان برای امتحان استفاده کنید و معنی آن را بگویید ولی وقتی که آن را می شنوید، آیا سریعاً متوجه آن می شوید؟ آیا میتوانید از آن لغت به سرعت، راحت و خودکار استفاده کنید؟ اگر جواب خیر است پس نیاز دارید آن را دوباره یاد بگیرید، نیاز دارید که به همان فایل صوتی دوباره گوش بدهید. خیلی خیلی زیاد تر. این یکی از راز های سریع صحبت کردن و یادگیری واقعی گرامر و درست استفاده کردن از آن است.

شما همانند گلف بازی هستید که سووینگ خود را صد ها بار در روز تمرین می دهد. گلف باز ها همیشه دنبال راهی اند که اصول اصلی مشابه خود را در گلف پیشرفت دهند. گلف باز ها متوجه آن هستند که تسلط اصول گلف بازی کردن مهم تر از دانستن حرفه ای آن است.

بطور مثال، شما ممکن است به داستانی در حالت گذشته بار ها و بار ها برای دو هفته گوش دهید. بعد از آن به داستانی دیگر به مدت دو هفته گوش می دهید و داستانی دیگر در حالت گذشته به مدت مشابه. هیچوقت از این کار دست بر نمی دارید. من یک بومی زبان هستم و در تمام دوره زندگی ام به فعل گذشته گوش داده ام. هنوز هم به فعل گذشته گوش می دهم و همچنان به آن تا زمانی که زنده ام گوش میدهم. هر روز به واژگان مرسوم گوش داده ام، هزاران بار و همچنان به گوش دادنشان ادامه می دهم. این کار من را قادر ساخته از آنها به درستی استفاده کنم.

این همان راز است، شما هیچگاه متوقف نمی شوید. شما نیاز به گوش دادن بیشتر دارید. به واژگان، افعال، عبارات متمرکز باشید و گوش دهید و دوباره و دوباره و دوباره آن را تکرار کنید. وقتی که این کار را کردید “حس درست بودن” را در خود پرورش می دهید و از انگلیسی طبیعی تر و به صورت خودکار استفاده خواهید کرد.

احتمالاً به این فکر می کنید که “ولی گوش دادن به یک چیز بار ها و بارها من را خسته نخواهد کرد؟” بله این موضوع ممکن است. بهترین راه برای فرار از خستگی انتخاب مباحثی می باشد که برای شما الهام بخش اند. الهام بخش یعنی عمیقاً جالب بودن.

چگونه منابع الهام بخش پیدا کنید؟ یکی از راه ها این است که چیزی را به انگلیسی یاد بگیرید که عاشق آن هستید. مثلا اگر عاشق داستان های عاشقانه در زبان خود هستید به زبان انگلیسی آن ها را تهیه کنید! داستان های عاشقانه صوتی را تهیه کرده و هر روز به آن گوش دهید. نسخه متنی آن را نیز تهیه کنید. همزمان که به آن گوش می دهید آن را بخوانید. اگر عاشق تجارت هستید پس تجارت را به انگلیسی یاد بگیرید. از انگلیسی به عنوان مفهوم یادگیری چیز دیگر یا مهارتی دیگر استفاده کنید. هر چه بیشتر به این منابع الهام بخش متمرکز شوید، تکرار آنها برای شما آسان تر خواهند شد. شما از دوباره شنیدن به آنها لذت خواهید برد.

تمرین یادگیری عمیق

تمرین اول: فایل صوتی ای را تهیه کنید که ۱۰ دقیقه باشد. این قرار است که فایل صوتی شما برای این هفته باشد. چند باری به آن گوش دهید. هر روز این کار را به مدت یک هفته انجام دهید. برای تسلط به آن مصمم باشید. ایده اصلی این است که شما قصد حفظ کردن آن را ندارید ولی هدف این را دارید که کاملا متوجه آن شوید. این را تصور کنید که هر گاه به فایل صوتی گوش دهید عمیق تر وارد مغزتان شود. همانند بذری که در مغزتان می کارید است. آن را عمیق بکارید و با گوش دادن مککر به آن آب بدهید.

وقتی که به اولین فایل مسلط شدید دو فایل دیگر را تهیه کنید. آن ها باید بین ۵ تا ۲۰ دقیقه باشند. به اینها به همان شکلی که به اولی گوش دادید گوش دهید. متوجه این خواهید شد که وقتی این را انجام می دهید به سطح دیگر از یادگیری می روید. سعی کنید که قادر به شناسایی این مرحله ها باشید. اولین اینگونه می باشد “اه لعنتی من نمی توانم متوجه شوم”. که شما نیاز به متن برای فهم کامل آن موضوع دارید. به مرحله دوم زمانی بر خواهید خورد که میتوانید بدون مرور لغات و عبارات قادر به گوش دادن آن ها باشید. مرحله سوم زمانی خواهد بود که شما خیلی ساده و آسان بدون متن فایل را گوش بدهید و آنها را بفهمید. چقدر زمان می برد تا شما به مرحله سوم برسید؟ چقدر باید گوش داد تا بر فهمیدن شما موثر باشد؟

چقدر پیشرفت شما سریع خواهد بود و چقدر تکرار نیاز است؟ خیلی از آنها به شرایط ذهنی شما در تکرار ها بستگی دارند. آیا آرام هستید؟ انرژی دارید؟ وقتی که در همایش ها واژگان حرکتی را به دانش آموزانم آموزش می دهم کلمات جدید را در دقایق کمی مسلط می شوند چرا که همیشه در حال حرکت و هیجان زده اند. تکرار کردن با تمرکز نصفه و نیمه و انرژی کم به قدر تکرار کردن باید انرژی احساسی زیاد کار ساز نیست. پس وقتی که به این فایل ها گوش می دهید باستید و حرکت کنید و عبارات فریاد بزنید. اگر احساس خجالت می کنید در اتاقتان را ببندید و این کار را در اتاقتان انجام دهید تا با آن حس راحتی کنید.

تمرین دوم: فایلی را برای تمرین گوش دادن انتخاب کنید. شکایتی که گاهاً از دانش آموزان درباره یادگیری عمیق می شنوم این است که گوش دادن به یک چیز هر روز برایشان خسته کننده است. پس در این تمرین هر چند روز شما تمرکز خود را تغییر می دهید. روز اول بر روی یادگیری واژگان متمرکز شوید. روز بعدی بازی ای انجام دهید که در آن سعی بر فهمیدن کل فایل صوتی بدون نیاز به متن داشته باشید. روز بعد، جمله ای را گوش دهید و فایل را متوقف کرده و آن را فریاد بزنید. ریتم صحبت کننده ، آوا و احساس او را کپی کنید. بر روی تلفظ خود کار کنید. بعد بازی ای انجام دهید که دو جمله را گوش دهید و سعی کنید آن را بلند با احساس آن را فریاد بزنید. روز بعد دوباره به گوش دادن و فهمیدن فایل برگردید. اساساً هر روز شما تمرکز خود را بر روی یک مبحث مشابه تغییر می دهید پس آن را از جهات مختلف یاد می گیرید و مهم این است که هر تکراری که شما انجام می دهید هدفی در پشت آن است.

======================
این تاپیک مربوط به درس «چهارمین قاعده: تکرار، کلید مهارت در زبان انگلیسی است» در اپلیکیشن زبانشناس است (دوره «کتاب گویا»، فصل «درس ۱۲»)

43 پسندیده

:clap: تشکر
دوست دارم بدونم از بین دو تمرین پیشنهادی این درس دوستان به کدوم پایبند بودن و براشون موثر بوده؟
و طبق تجربه کدوم تمرین رو برای افراد مبتدی پیشنهاد میکنید. چون تا الان گمونم تمرین 1 رو اکثرا میرفتیم
بازم خدا قوت بابت ترجمه روانتون.

7 پسندیده

ممنون لطف دارید
والا من تمرین دومو بیشتر انجام میدم.
اولین بارو با متن
بعد بدون متن
بعد متمرکز به صدا
بعد متمرکز به سرعت
بعد بازگویی
و همینطور تا آخر.
واسه من که خیلی خوب بوده
فرقیم نداره کدومو انجام بدیم مهم اینه تکرارو از حالت حوصله سر بریش بیرون بیاریم

18 پسندیده

ممنون بابت زحماتی که میکشید .
هر طوری تشکر کنم باز هم کمه.
سوالی که پیش میاد برام اینه که هنوز نمیدونم چه مطلبی رو دوست دارم همینطوری گوش میکنم به فایل های صوتی یا کتابهای داستان و …
بیشتر به ورزش علاقه دارم و رشته درسیم هم میخام مربوط به ورزش باشه ولی مطالب مربوط به ورزش رو کم پیدا میکنم .

3 پسندیده

رشته ورزشی مورد علاقتون چیه؟
که من بهتون چندتا مطلب و پادکست معرفی کنم

5 پسندیده

من ورزشهای رزمی علاقه دارم .خودم تکواندو کار میکنم.بع رشته تربیت بدنی علاقه دارم و باید دیپلم این رشته رو بگیرم اول در آینده میخوام فیزیوتراپ بشم .

4 پسندیده

تو این سایت راجع به فیزیوتراپی ورزشی صحبت می کنن

تو این سایت هم راجع به هنرهای رزمی Martial arts صحبت میکنن

9 پسندیده

عالی یه واقعا ممنون از لطفتون

2 پسندیده

حتی خوندن متن درسش انگیزه می ده چه برسه به گوش دادنش … اونم با اون انرژی ای جی :slight_smile:

2 پسندیده

:clap::clap:بسیار عالی:clap::clap:

2 پسندیده

ممنون خیلی خوب بود.سعی میکنم مطالبی رو که گفتین حتما انجام بدم:smiling_face:

2 پسندیده

عالی و درجه یک
۱دنیاتشکر :rose::rose::bouquet::bouquet::bouquet::bouquet:

3 پسندیده

سلام
یک سوال برام پیش اومد
من وقتی بار هابه یک فایل صوتی گوش میدم و اونو تکرار میکنم یا سایه میزنم بعد چندین دفعه حفظ میشم
از کجا بفهمم این حالت حفظ کردن طوطی وار هست یا عمیقا اونو بفهمیدم

4 پسندیده

زمان داستانت رو تغییر بده.یا اگر حال ساده است یه بار سوم شخص و یه بار با I و you… امتحان کن.

4 پسندیده

قطعا مسیله مهم برای همه ما رسیدن به پرسرعت ترین ، بهینه ترین و خلاصه بیشترین بهره وری در یادگیری است.

مسیله ای که ذهن من رو درگیر کرده ، اینه که وقتی مثلا یک ماه ما به یک مطلب گوش می‌دیم ، آیا اینجوری درنهایت سرعت یادگیری ما بالاتر است؟
چون ما اینجوری دایره واژگانمون ضعیف میشه و از طرفی چون متن با تنوع کمتر می خونیم ، لغات رو کمتر می بینم و لغاتمون فعال نمیشن
از طرفی عبارات محدود تری رو می بینم و مثلا اگه الان روی مبحث گذشته ساده تمرکز کردیم، جملات زیادی رو نمی‌بینیم و استفادمون تو حالات مختلف ازش کمتر میشه

2 پسندیده

اینجوری ما صرفا روی بخش خیلی کوچکی از یک زبان مسلط نمیشیم؟ ( به صورت نسبی و با ‌‌‌‌‌‌‌‌توجه به میزان وقت گزاری)

1 پسندیده

میشه من برای هر درس جداگانه وقت بذارم یعنی مینی داستان رو یه هفته گوش بدم بعد واژگان بعد داستان اصلی آیا این روش کارمند هستیا ن

1 پسندیده

چه مقاله خوبی بود ممنون تلنگر به خودم ، نیره خانوم لطفا عجله نداشته باش ، تکرار تکرار تکرار:pig: