« آنچه که باید از تکنیک سایه برای یادگیری زبان انگلیسی بدانیم »

فایل صوتی این مقاله :point_down::point_down::point_down:

سلام به همه دوستان عزیز

امروز با شما قرار در رابطه با تکنیک سایه صحبت کنیم.
چگونگی اجرای این تکنیک و انواع اون در سایت زبانشناس موجوده و می تونید ازش بهره ببرید.
در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که تکنیک سایه از کجا اومده، سازنده اون کیه ، خودش اون تکنیک رو چطور اجرا می کرده، به بحث درباره ی چند ترفند برای بازده ی بهتر در این تکنیک خواهیم پرداخت و در آخر نظر استیو کافمن رو درباره این تکنیک می خونیم. پس با ما همراه باشید.

پروفسور الکساندر آرگیلیز

از اونجایی که دونستن تمام بیوگرافی ایشون برای ما حیاتی نیست من فقط به اطلاعات کلی ایشون می پردازم و اگه دوست دارید بیشتر درباره ی ایشون بدونید می تونید به سایت ایشون مراجعه کنید.

پروفسور آرگیلیز قادر هستند 32 زبان مختلف (از جمله فارسی) رو بخونن و به بیش از 12 زبان دنیا تسلط کامل دارند.
تکنیک سایه ایشون با انتشار یه ویدئو در یوتیوب جهانی شد. ایشون در اون کلیپ بر روی پلی در حال قدم زدن بودن و هم زمان که به چینی گوش می دادند اون رو تکرار می کردند. هر از چند گاهی کتابی تو دستشون بود رو بالا میاوردن و به متن هم نگاه می کردند.

بعد اون کلیپ، ایشون دو کلیپ دیگه درباره سوال هایی که زبان آموزان ازشون پرسیدن دادند و یک توضیح 1 ساعته درباره نحوه اجرای تکنیک سایه ارائه دادند.
ایده ساختن این تکنیک، زمانی که به کودکان دقت می کردند به ذهنشون رسید.
با دیدن اینکه گاهی وقتا کودکان ادای بزرگترها رو بلافاصله بعد اونها در میارند به فکر ساختن این تکنیک افتادند.
این تکنیک رو به دانشجویانی که در ارائه تلفظ مشکل داشتن و قادر به خوندن متون به شکل واضح نبودند، پیشنهاد کردند تا مشکلشون رو برطرف کنند.
با جهانی شدن این تکنیک در حال حاضر میلیون ها زبان آموز برای بهتر شدن گفتارشون از این تکنیک بهره می برند.

تکنیک سایه در بهترین حالت چگونه اجرا می شود؟

تکنیک سایه، تکنیکی هستنش که ما به صدای یه گوینده گوش میدیم و همزمان صحبت هایی که می شنویم رو ارائه می دیم. بدون هیچ توقف و استفاده از دکمه pause.
حالا سوال پیش میاد که آیا برای اجرای این تکنیک فقط تکرار اون چیزی که می شنویم کافیه ؟
پروفسور آرگیلیز به این موضوع پرداختند که اگه می خواید تکنیک سایه رو اجرا کنید بهتره موارد زیر رو رعایت کنید:

  • قدم زدن: برای دریافت بهترین بازده از تکنیک سایه نیازه که قدم بزنید. پروفسور به این موضوع اشاره داشتند که بازده تکنیک سایه در حالت ایستاده، آروم قدم زدن و تند راه رفتن متفاوته و بسته به سرعت قدم زدن بازده بیشتری دریافت می کنید. یعنی اینکه اگه سریع راه برید و سایه رو انجام بدید به نسبت آروم راه رفتن و ایستاده یا نشسته نتیجه بهتری خواهید داشت.

  • ژست بدنی: ایشون به این موضوع اشاره کردند که برای سایه زدن نیازه که ژست بدنیه سفتی به خودتون بگیرید. یعنی اینکه سینه سپر باشه، شونه ها رو به سمت عقب هل بدید و سرتون رو بالا بگیرید. به این موضوع اشاره کردند که تو این حالت سایه زدن هم انرژی شما رو بالا نگه میداره و هم صدا از درون سینه و حنجرتون بهتر خارج میشه.

  • گوش دادن به فایلی که عاری از آهنگ و موسیقی باشه: یکی از مواردی که بهش تاکید داشتند، اینه که صدا باید خالی از آهنگ باشه تا بتونید دقیقا صدای گوینده رو متوجه شید و دقیقا اون رو ارائه بدید.

  • محیط اطراف: قدم زدن در محیط های مختلف امکان پذیره، شما می تونید حتی روی تردمیل هم قدم بزنید و تکنیک سایه رو اجرا کنید ولی پیشنهاد پروفسور آرگیلیز اینه که به بیرون برید و در محیطی باز تکنیک سایه رو اجرا کنید. چرا که محیط باز، هوای تازه به ریه هاتون میده و بودن در محیطی باز موجب میشه بهتر به موضوع تمرکز کنید. ایشون به این موضوع اشاره کردند که خودشون ترجیح میدن جایی رو پیدا کنند که زیاد شلوغ نباشه و راحت تکنیک سایه رو انجام بدن ولی اگه تو جای شلوغ هم سایه زده بشه خاصیت های خودش رو مثل افزایش اعتماد بنفس، مکالمه در محیط اطراف رو می تونه به زبان آموز ارائه بده.

پروفسور آرگیلیز چگونه سایه می زدند؟

جالبه بدونید روش ایشون برای سایه زدن کاملا خاصه و دشواری به سزایی نسبت به تکنیک سایه ای که ما استفاده می کنیم، داره.
ایشون این تکنیک رو به پنج مرحله مختلف تقسیم می کنند. پیشنهاد ایشون اینه که از کتاب و دوره های دوزبانهAssimil استفاده بشه. این کتاب ها به این شکله که در صفحه چپ، زبان مورد نظری که می خوایم یاد بگیریم نوشته شده و در سمت راست ترجمه ارائه میشه.
با دانش اینکه این دوره ها چگونه هستند حالا به مراحل می پردازیم:

سایه کورکورانه

این قسمت شروع یادگیری پروفسور هستش و هیچی از زبان مورد نظر نمیدونه. واسه همین بدون اینکه به متن نگاه کنه و معنیه اونها رو بدونه، فایل صوتی مثلا صفحه 1 رو اجرا می کنه و سایه میزنه. اونقدر این کارو انجام میده که بتونه بدون هیچ مشکلی تکنیک رو پیاده کنه، که ممکنه یک هفته طول بکشه. بعد از اینکه آوا ها و الفاظ به گوش ایشون آشنا اومد وارد مرحله دوم یعنی سایه با خوندن معنی میشن.

سایه با خوندن متن ترجمه

تو این حالت باز هم به فایل صوتی گوش میدن و بدون اینکه به متن سمته چپ ( زبان مورد نظر برای یادگیری) نگاه کنند، تکنیک سایه رو اجرا می کنند. یعنی همزمان که به ترجمه نگاه می کنند، با فایل صوتی زبان مورد نظر رو تکرار می کنند. این کار هم تا زمانی ادامه پیدا می کنه که احساس کنند، تقریبا متوجه معنی کلمات شدن. تو این حالت همزمان که قدم می زنند کتاب رو جلوی صورتشون نگه می دارند که متن رو راحت دنبال کنند.

سایه زدن با نگاه کردن به هر دو صفحه

تو این حالت همزمان که متن اصلی رو می خونند به ترجمه زبان هم در صورت نیاز نگاه می کنند. برای راحتی کار پیشنهادشون این بوده که با انگشتان شصت خطوط رو دنبال کنید که راحت متون رو پیدا کنید.

سایه زدن فقط با نگاه کردن به متن اصلی.

حالا که ترجمه رو به قدر کافی دیدند کاملا به متن اصلی می پردازند و هم زمان که فایل صوتی رو اجرا می کردند متن رو هم می خوندند و سایه می زندند تا با شیوه نوشتن و شکل حروف آشنا بشند.

به یاد آوری

بعد از اجرای تمامی این مراحل حالا سعی می کنند با لغاتی که یاد گرفتند، جملاتی کوتاه بسازند و اون ها رو بخاطر بیارند.


این تکنیک ایشون برای یادگیری زبانیه که کاملا در اون صفر بودند. معمولا وقتی به سطحی قابل قبول برسند تکنیک سایه رو به همون شکلی که ما انجام می دیم اجرا می کنند.
نکته: اجرای این تکنیک برای هر کسی پیشنهاد نمیشه چرا که زمان بر و به شدت خسته کننده هستش. پس اگه امتحان کردید و احساس کردید که عذاب آوره از این مراحل استفاده نکنید.

نظر استیو کافمن درباره تکنیک سایه

استیو کافمن درباره این تکنیک میگه: من این تکنیک رو انجام نمیدم، منظورم این نیست که این تکنیک بده. برای من این تکنیک جذابیت نداره و ترجیح میدم به جای سایه زدن، فقط بشنوم. چون معمولا همزمان با کار های دیگم به زبان جدید گوش می دم، نمی تونم قدم بزنم و همزمان تکرار کنم. مثلا هنگام ظرف شستن امکان سایه زدن برای من محیا نیست. برای یادگیری زبان نیاز دارید که نگرشی مثبت داشته باشد، زمان کافی برای یادگیری صرف کنید و توانایی فهم و درک زبان رو در خودتون ایجاد کنید.این تکنیک رو بعضیا دوست دارند و بعضی ها نه. باید بشه از تکنیک لذت برد. مثلا من از تکنیک SRS خوشم نمیاد پس تو برنامه ی من جایی نداره. معمولا من از زمان های مرده ای که در اختیار دارم برای گوش دادن به زبان استفاده می کنم و اگه زمان آزاد در دسترس باشه سعی می کنم به کتاب خوندن بپردازم.

خیلی خب دوستان این هم پایان این مقاله.
با استفاده از مقاله موجود در سایت و همچنین این مقاله می تونید به بهترین نحو ممکن تکنیک سایه رو پیاده کنید و در نتیجه بیشترین بازده رو دریافت.
اجرای مراحل 5 گانه پروفسور آرگیلیز به نظر من نیازی نیست. همین که متون داخل اپلیکیشن زبانشناس رو سایه کنید کمک زیادی به شما خواهد کرد.
ولی اگه کنجکاوید که به اون مراحل بپردازید، پس از نتیجه ی حاصله هم مارو بیخبر نزارید.
به یاد داشته باشید، اجرای یک تکنیک باید با لذت همراه باشه وقتی انجام یه کاری خسته کننده باشه شما رو از زبان زده می کنه. پس در انتخاب تکنیک هاتون دقت کنید و از زبان آموزیتون لذت ببرید.

موفق باشید

110 پسندیده

کامبیز جان، بابت این مقاله بسیار زیبا و آموزنده ازت ممنونم.
از اینکه وقت میذاری و این مقالات زیبا رو به رشته تحریر در میاری و بدون هیچگونه چشم داشتی در اختیار همنوعانت قرار میدی ازت سپاسگزارم. :bouquet:

17 پسندیده

خیییلی ممنون بابت مقاله بی نظیرتون من حس میکنم این تکنیک زیادیش برام خسته کننده باشه و با نظر استیو کافمن موافقم و دوس دارم بیشتر بشنوم و وقتایی ک خیلی از ی درس یا موضوع خوشم میاد اونو سایه کنم
شایدم من خیلی خستم :joy::joy::joy:

12 پسندیده

چه مقاله به جایی بود :rose::smiley:

این حرفشون کاملااااا درسته
اما میشه هم باهاش کنار اومد
مثلا
طبیعیه سایه زدن درسای جدید یا درسایی که هنوز واسمون جا نیوفتاده موقع کار کردن (کارهایی که نیمی از تمرکزمون رو مشغول خودش میکنه) واسمون سخت و کسل کننده باشه
اما بنظرم نباید همچین مواقعی کلا بیخیالش شیم و بگیم خب حالا کارم ک تموم شد بعد میرم سراغشو میخونمش …
بنظرم همچین مواقعی دوره کردن درسای قبلی یا درسایی که تقریبا فول شدیم رو سایه بزنیم خیییلی بهتر باشه تا اون کاری که داریم انجام میدیم با سکوت بگذره

12 پسندیده

مرسی فرشید جان خیلی گلی :rose::rose: لطف دارید

منم خیلی کم پیش اومده سایه بزنم.
چون منم معمولا تو تایم های مرده باید زبان بخونم و فرصت نمیشه انجام بدم
البته یا نمیزنم یا اگه بزنم با حداکثر انرژی میزنم :grin:

شما خانوما چندتا کارو چطوری با هم انجام میدید آخه؟
من اگه مثلا موقع ظرف شستن بخوام حرف بزنم سه تا بشقاب میشکونم حداقلش :joy:

11 پسندیده

به راحتی :joy:
حتی شده باتلفن میحرفیدم و با دوستم چت میکردم
و همزمان سریال میدیدم
تازه جواب سوال بابامم میدادم :joy:
وگرنه سایه زدن و یه کار جانبی ک کاری نداره :joy:

16 پسندیده

سلام داداش

خیلی عالی بود دقیقآ مثل برنامه 90 فایل صوتی رو اجرا کردی فکر کنم . خیلی عالی بود.

7 پسندیده

من دیگه حرفی ندارم :joy::joy:

سلام مرسی داداش لطف داری

6 پسندیده

دقییییقا منم پیش اومده این چندتا کارو باهم انجام بدم :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:بابام میگه چه جوری میتونی حرفی ک داری میگیو با اونی که داری تایپ میکنی قاطی نکنی؟:joy::joy:
ولی خب کلا سایه زدن یه جوریه برام کلا نمیتونم تو خونه با صدای بلند انگلیسی حرف بزنم راستش خجالت میکشم وقتی میخام وویس بدم دره اتاقه میبندم میرم ته اتاق تا جاییم ک بشه یواش حرف میزنم ک کسی نفهمه:joy::joy::joy::joy::joy:
ولی خب تو ذهنم همیشه چیزی ک میشنومو تکرار میکنم برا خودم :blush:

12 پسندیده

دمت گرم بابت این مقاله، الان فک کنم همه ی مقاله هات رو یذاریم کنار هم (بدون ترجمه ی کتاب Aj تازه) یک کتاب ۱۰۰ صفحه به بالا بشه. کارت درسته

به نظر من تکنیک سایه روش خوبیه، چون همیشه که انجامش میدم خودم حس می کنم دارم تلفظ کلمات جدید رو بهتر میگم و همینطور سرعت و قدرت صحبت کردنم میره بالا

البته یه پررویی خاصی میخواد که تو جای شلوغ این حرکتو انجام بدی که من دارم :blush:
تو خونه هم معمولا زبان نمیخونم و فقط کتاب میخونم ، چون تکنیک سایه بیرون میچسبه فقط

15 پسندیده

ممنون از مقاله کاربردیتون, البته این نگرانیو دارم که خیالم کی راحت بشه از یک درس و بعد برم سر درس دیگه, یکم وسواس پیدا کردم. :disappointed_relieved::cold_sweat:

8 پسندیده

سلام
هر چی بیشتر بخونید اون انگلیسی عمیق تر تو ذهنتون فرو میره
اگه حس کردید دیگه چیز جدیدی از تو اون درس در نمیاد برید درس بعدی (البته حتما باید 1 هفته ی کامل رو برای هر درس اختصاص داده باشید)
ذهنتون رو هیچوقت منفی نکنید (استرس به خودتون وارد نکنید) لذت بردن با استرس همخونی نداره

12 پسندیده

من حدود دو هفته میخونم, چششششم سعی میکنم با ارامش بخونم

4 پسندیده

خب پس اگه دو هفته برای هر درس وقت میذارید خیالتون تخت باشه که یادگیری عمیق صورت میگیره

7 پسندیده

ممنون از مقاله فوق العادتون :rose:
خیلی دوست دارم تکنیک سایه رو بیرون اجرا کنم.الان تکنیک سایه رو شبا حدود ۱ ساعت انجام میدم.ولی بیرون به نظرم ی چیز دیگست.این که مردم اطرافت باشن و بتونی حرف بزنی رو این طور میشه تمرین کرد :slightly_smiling_face:

8 پسندیده

با سپاس :rose:
همیشه عالی :yum::pray:
موفق باشیم :muscle:

3 پسندیده

محدثه جان بهت پیشنهاد میکنم حتما تو جمع اینکار رو انجام بدی.خیلی توی افزایش اعتماد بنفست تاثیر داره.من خودم تا یه گوش بیکار گیر میارم سعی میکنم براش چیزی رو که اون روز کار کردم رو تکرار کنم و برنامه ام اینه تو جمع های بزرگتر همچین کاری رو انجام بدم چون کمک زیادی تو پیدا کردن اشتباهات و افزایش اعتماد بنفس میکنه :rose:

7 پسندیده

بهترین حالت اینه شبها بری پارک‌.خونواده ها نشستن ولی هر کی سرش به کار خودش گرمه.من گاهی که روز فرصت پیاده روی نداشته باشم همینکار رو میکنم لذتش وصف ناشدنیه.پیاده روی همراه با گوش دادن

7 پسندیده

واقعا عالی بود آقا کامبیز و واقعا ممنونم که وقت گذاشتید برای تهیه این مقاله ارزشمند.واقعا لقب استاد برازنده شماست.اینکه هر روز یه چیز جدید یاد میگیری و اون رو هم به دیگران انتقال میدی چیزیه که تو خیلی از اساتید دانشگاهی که ما داشتیم دیده نمیشه.واقعا بهتون تبریک میگم :rose:

12 پسندیده

با اینم یکم مشکل دارم ولی با خنک تر شدن هوا برنامه پیاده روی صبحگاهی رو در پیش دارم
نتیجه رو به شما اطلاع میدم :blush:
مرسی از راهنمایی تون :hibiscus:

7 پسندیده